Lady Margaret Thatcher doktorem Honoris Causa Uniwersytetu Ekonomicznego - Gruchman, Bohdan (Studia Oeconomica Posnaniensia, 2013)
Autor przedstawia sylwetkę Margaret Thatcher i rolę jaką odegrała w historii Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.